Dovadi

None of us is as smart as all of us.

Cartographer Plugin

Voor de workshop voor de RubyEnRails 2006 dag hebben we gebruik gemaakt van de Cartographer plugin.

De instructies op de website zijn helder, maar er zijn toch een aantal aanvullende tips te geven:

  • Op de site staat een klein foutje, namelijk bij het onderwerp render the map in your view dmv <%= @map.to_html %>, let op dat ook de laatste % meegenomen wordt.
  • Je moet een api key aanvragen bij google (bij ontwikkeling op je lokale systeem, geef je vermoedelijk http://localhost:3000/ op) en deze in het bestand keys.rb opgeven. Daarnaast moet je de naam van je computer opgeven. Zie r19 en r20 GOOGLE_MAPS_API_KEYS = case `hostname`.chomp. Op een windowsmachine moet je daar de naam van de PC opgeven worden en NIET de URL van je applicatie!
  • Geef include Cartographer in je environment.rb op (webserver herstarten).

Onderwater heb ik nog twee wijzigingen in cartograher.rb uitgevoerd:

  • In r31 staat <script src=‘http://maps.google.com/maps?file=api&v=2&key=#{key}’ type=‘text/javascript’></script> heb ik v=1 veranderd in v=2, waardoor je meer detailinformatie krijgt op de kaart van Nederland. Je maakt daardoor gebruik van Google maps API versie 2 .
  • Verder in r281 _ script << " GEvent.addListener(#{name}, \“click\”, function() {#{name}.openInfoWindow*Html*(\“#{@info_window}\”);});\n"_ heb ik de method openInfoWindowScript gewijzigd in openInfoWindowHTML anders werkt de open infowindow niet.

Je kunt onze aangepaste cartographer plugin downloaden in rar en zip formaat. Let op dat je een eigen key
aanvraagt en de naam van je computer opgeeft in keys.rb.

Succes!!