Dovadi

None of us is as smart as all of us.

Selenium

Het is een tijdje geleden dat ik voor het laatst echt heb geprogrammeerd en om er weer in te komen doe ik de tutorial uit het RoR boek opnieuw.
Als extra leerproces schrijf ik wel eerst de testen voor de code. Voor de client side testen heb ik Selenium geinstalleerd. Voor Selenium is er een ruby gem,dus installatie gaat gewoon via gem install Selenium.
Daarnaast kun je van http://www.openqa.org/selenium/ een plugin voor firefox downloaden. Deze plugin bevat een recorder waarmee je acties in je browser kunt opnemen om deze als basis te gebruiken voor je testscripts.

Met Selenium heb ik in elk geval een fout in de listing op pagina 63/64 uit het RoR boek kunnen detecteren wat niet met een gewone unit test mogelijk was.
Bij de destroy link moet nog een :post=>true komen in de rhtml, anders lukt het niet om een product te verwijderen.

De webtemplate talen (rhtml, jsp, etc.), zaten mij nooit helemaal lekker, juist omdat ik het moeilijk vond om de code te testen. Selinium lost dit heel netjes op en we kunnen streven naar complete code coverage.