Dovadi

None of us is as smart as all of us.

GURU4Pro: Chad Fowler

Gisteren was er een presentatie van Chad Fowler in het kader van GURU4Pro georganiseerd door LogicaCMG. Goed georganiseerd, goede lokatie, prima catering, toegang voor iedereen en na afloop een exemplaar van Rails Recipes en dit alles gratis!

Chad gaf een goede overview (met live demo) van de mogelijkheden van Ruby en Rails. Dit gebeurde met veel humor en veel Java bashing.

Interessant was dat Chad zich afvroeg waarom Rails zo populair is geworden. Zo is Rails bijvoorbeeld gebaseerd op het MVC pattern en dat is niet nieuw of zelfs maar innovatief. Seaside bijvoorbeeld vraagt een totaal andere benadering van het ontwikkelen van webapplicaties. Seaside is pas echt innovatief. En dat is juist de reden waarom Rails succesvol is geworden. It’s boring! Het kost om die reden weinig moeite om Rails toe te passen.

Zo had ik zelf nog niet eerder naar Rails gekeken……..