Dovadi

None of us is as smart as all of us.

Rails Morning Coffee

Een simpele uitnodig op een blog voor een kopje koffie, opgepikt door DHH, resulteerde in een eerste echte Ruby on Rails bijeenkomst in Amsterdam. Zo simpel gaat het in de community. Geen duur congres ruimte, geen sponsoring uit het bedrijfsleven, geen groots vooropgezet programma met presentaties. Vind ik wel wat ‘agile’ hebben, gewoon doen. Het heeft gewerkt, hoewel ik de volgende keer wel de dames van de Coffee Company even een heads-up zou geven.


Het gezelschap bestond gedeetelijk uit mensen die al volledig hun brood verdienen in Ruby on Rails en gedeeltelijk uit mensen die het naast hun java en/of php klussen het er nog bij doen. Moest helaas wel constateren dat er geen vrouwen bij waren.


De twee rails sites, RubyEnRails.nl en HollandOnRails.nl, waren goed vertegenwoordigd. RubyEnRails zal op 18 mei de Ruby dag organiseren.


Uiteraard zijn er behoorlijk wat kaartjes uitgewisseld. Behalve met de gast van Greenpeace die uit principe geen kaartjes drukken om bomen te sparen. Greenpeace houd de komende week trouwens een Ruby on Rails/Extreme Programming workshop onder hun eigen techneuten. Binnenkort dus heel veel ‘actie’ sites gebouwd met rails? Andy (linuxguru) mag als rails expert mee doen om de jonges op gang te brengen.


Voor meer indrukken van de dag zie:
Lots of Rails developers having coffee, Koffie en Ruby en Rails en Rails Coffee Conf een feit!.
En uiteraard de foto’s van de Agile Dovadi huisfotografe.